BUCKA VÁROSRÉSZ SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA ÉS A SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEP BŐVÍTÉSE
MENÜ
Kezdőlap
Köszöntő
A projekt hírei
Ütemezés
Projekt jelentések
Vélemények
Partnerek
Linkek
Önöknek készül!
Szerződések
Kapcsolat
Buckacsatorna főoldalPROJEKT ELŐREHALADÁSI JELENTÉSEK

Célegyenesben a Bucka városrész csatornázása - elkezdődött a próbaüzem a szennyvíztelepen

A 2013 nyarának végén megkezdődött kivitelezések a végéhez közelednek. A 12 ütemre felosztott városrészben a szennyvíz gerinchálózat minden kivitelezési nehézség ellenére a megfelelő ütemben halad. Jelenleg a vállalkozó a nyomott csatorna szakaszok kivitelezését végzi.
Az idei év kedvező időjárásának, a kivitelezők szervezettségének és a lakosság türelmének köszönhetően a folyamatos forgalomkorlátozásokkal, lezárásokkal tarkított kivitelezéssel közel 90%-a készült el a Bucka városrész csatornahálózatának, amely 43.873 m gerincvezeték (ebből 38.308 m gravitációs vezeték, 5.565 m nyomóvezeték), 11 db új átemelő, 2975 db bekötés (ebből 2815 db gravitációs bekötés, 160 db házi kisátemelő) kiépítéséből áll.
Amennyiben a továbbiakban sem lesz akadályozó tényező, és a kivitelezők a tervezett ütemben képesek haladni, úgy a lakossági rákötések tervezései 2015 elején, míg a kivitelezések már tavasszal elindulhatnak a műszaki rendelkezésre állás függvényében. Fontos, hogy a telken belüli hálózat tervezését és kivitelezését megfelelő engedélyekkel és szakértelemmel rendelkező szakcégre bízzuk, hiszen ez biztosítja, hogy a rendszer hosszú éveken át problémamentesen üzemeljen az ingatlantulajdonosok örömére. Ezért is tervezzük a lakosok részére tervezők és kivitelezők biztosítását, akik az adott feltételeknek megfelelnek, és árképzésükkel előnyös, ugyanakkor szakszerű csatlakozást képesek kiépíteni.
A csatornázás fontos eredménye még, hogy az érintettek búcsút inthetnek a szippantós autóknak, és a jóval kényelmesebb, környezetbarát csatornaszolgáltatás előnyeit élvezhetik. A szennyvízcsatornával ellátott ingatlanunk magasabb komfortfokozatú, ezáltal értékesebb is lesz.
Mindezekkel egy időben készül a szennyvíztelep is. A közel 6.000 m3/nap szennyvíz befogadó képességű szennyvíztelep a bővítéssel újabb modernizált és környezettudatosabb, élhetőbb várossá segíti válni Szigetszentmiklóst.
A bővítéssel elkészültek az új biológiai tisztítóművek. A folyamatban lévő fejlesztés (telep-bővítés) tehát tartalmazza a teljes tervezett kapacitásra vonatkozó elő-mechanikai tisztítási fokozatot (gépi rács, homokfogó) és az osztó műtárgyat (építés alatt álló műtárgyak), illetve megvalósítja 3.500 m3/d szennyvíz biológiai tisztítását és ülepítését.
2014 októberében elkezdődött a próbaüzem is, amely sikeresen halad. A próbaüzem célja a szennyvíztisztító telep egységeinek beüzemelése, a tisztítási technológia paramétereinek beállítása, és tisztítási hatásfokának, teljesítő képességének a gyakorlatban való mérése.
A próbaüzem időtartama hat hónap, melyből az első 3 hónap az új teleprészre, a második 3 hónap a meglévő és az új teleprészek együttes üzemére vonatkozik.
A próbaüzemi terv és a hatósági előírások szerint lefolytatott, a megfelelő működést igazoló eredmények birtokában zárható le a próbaüzem. Ez előre láthatóan 2015 tavaszán a Bucka városrész csatornázási munkáinak befejezésével egy időben történik meg.

AZ ELSŐ FORDULÓ JELENTÉSEI