BUCKA VÁROSRÉSZ SZENNYVÍZCSATORNÁZÁSA ÉS A SZENNYVÍZTISZTÍTÓ TELEP BŐVÍTÉSE
MENÜ
Kezdőlap
Köszöntő
A projekt hírei
Ütemezés
Projekt jelentések
Vélemények
Partnerek
Linkek
Önöknek készül!
Szerződések
Kapcsolat
Buckacsatorna főoldalÖnöknek készülMagyarországon 2002 és 2008 között 56 százalékról 70 százalékra nőtt a csatornázottság, mintegy 700 ezer ingatlant kötöttek rá a szennyvízcsatorna-hálózatra, így mára közel 3 millióra nőtt a bekötött lakások száma. A közelmúltban szinte 10 ezer kilométer új főgyűjtőcsatorna épült, ezzel az országos csatornahálózatunk hossza mára már meghaladja a 40 ezer kilométert, megegyezik az Egyenlítő hosszával. Az uniós irányelvnek megfelelő Nemzeti Települési Szennyvízelvezetési és - Tisztítási Megvalósítási Program szerint hazánkban 2015-ig a hálózattal összegyűjtött szennyvizek legalább biológiai tisztítás után kerülnek a befogadóba, a csatornaellátottság pedig országos szinten a jelenlegi 70 százalékról 90 százalékra fog nőni.

"Az utóbbi évek egyik legnagyobb sikere, hogy Szigetszentmiklós csatorna beruházási pályázata az előkészítő szakaszban támogatást kapott" - hangsúlyozta Szabó József polgármester a Képviselő-testületi ülésen, amikor a pályázatról nyilatkozott. "Tudom, hogy Szigetszentmiklós lakossága nagyon fontosnak tartja a környezet védelmét, ezért az önkormányzat évek óta tervezi a szennyvízhálózat megépítését a Bucka városrészben. Mára a sikeres pályázattal a megvalósítás is kezdetét vette. A lakosság együttműködésére és türelmére számítunk, hogy ez a beruházás minél zökkenő mentesebben szolgálja az egész város érdekeit."

ÖNÖKNEK KÉSZÜL!

- A csatornaépítés keretében megvalósul Szigetszentmiklós Bucka városrész csatornázása, amellyel lehetővé válik az ott élők házi szennyvízének gyors és közvetlen elvezetése. Így egy higiénikusabb, környezetkímélőbb rendszerrel gazdagodhat a városrész.
- A meglévő Szigetszentmiklósi Szennyvíztisztító Telep korszerűsödik, kapacitásának növelésével újjáépül, amellyel a Bucka városrész tervezett csatornahálózatán keresztül összegyűjtött szennyvíz is befogadhatóvá válik.

A BERUHÁZÁSNAK MILYEN - A LAKOSSÁG SZÁMÁRA IS - ÉRZÉKELHETŐ ELŐNYEI LESZNEK?

- Megszűnik a talaj- és talajvízszennyezés
- Megszűnik a kellemetlen szag
- Egészségesebb, tisztább lesz a környezetünk, a levegő
- A csatornázott területek, ingatlanok értéke nő, valamint a környezetükben lévő ingatlanoké is nő
- Csökkennek a környezetünkre káros hatások
- A Ráckevei (Soroksári) Duna vízminősége javul
- A végleges úthálózat kiépítésére lehetőség nyílik

MILYEN NEHÉZSÉGEKKEL, SZÜKSÉGES EGYÜTTMŰKÖDÉSEKKEL JÁRNAK A MUNKÁLATOK?

- Az érintett útszakaszokon és a környező utcákban forgalomkorlátozások, terelések, az autósoknak sebességkorlátozások, parkolási tilalom lesz
- Az építkezések helyszínén por, zaj, sár
- Rendszeres egyeztetések a kivitelezők és az érintett ingatlantulajdonosok között